Güney Kore havayolu şirketi Air Busan, uçaklarından birinin alevler içinde kalmasının ardından, yolcuların baş üstü kabinlerinde taşınabilir batarya (power bank) bulundurmalarını yasakladı. Ülkenin Ulaştırma Bakanlığı ise hava seyahatini iyileştirmek için yeni bir komite kurduğunu açıkladı.
Güney Kore havayolu şirketi Air Busan, yolcuların baş üstü kabinlerinde sakladıkları bagajlarında taşınabilir batarya (power bank) bulundurmalarına artık izin vermeyecek
Air Busan uçaklarından biri geçtiğimiz hafta alevler içinde kalmıştı.
Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı da bugün yaptığı açıklamada, ülkenin havacılıktaki güvenlik sistemini sıfırdan yeniden inşa etmeyi hedeflediğini bildirdi.
Bakanlık, hava seyahatini iyileştirmek için yeni bir komite kurduğunu açıkladı. Ülkede bir ay arayla iki büyük havcacılık kazası yaşanmıştı.
KABİN BAGGAJINDAN “ÇATIRTI” GELDİ
Air Busan, geçen haftaki yangının ilk olarak bir uçuş görevlisi tarafından uçağın kuyruk kısmındaki baş üstü bagaj kutusunda tespit edildiğini söyledi.
Uçaktaki yolcuların ifadelerine göre, o sırada baş üstü bagaj bölümünden bir “çatırtı sesi” duyuldu ve buradan kısa süre sonra duman çıkmaya başladı.
Yolcuların ve Air Busan yetkililerinin ifadelerine göre, yangının baş üstü bölmesine yerleştirilen bir çantanın içindeki taşınabilir bir bataryadan kaynaklandığından şüpheleniliyor.
Bu, Güney Kore’de bir uçakta çıkan yangının olası nedeni olarak taşınabilir bir güç bankasının tespit edildiği ilk olay değil.
179 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ FELAKET
Güney Kore topraklarında şimdiye kadar yaşanan en ölümcül hava felaketinde, ekonomik havayolu şirketi Jeju Air’e ait bir uçak, 29 Aralık’ta Muan havaalanında düşmüştü. Uçakta bulunan 181 yolcu ve mürettebattan 2’si hariç hepsi hayatını kaybetmişti.
Ön soruşturma raporuna göre uçağın her iki motorunda da ördek kalıntıları bulundu ve bu da kazadan önce kuş çarpması yaşandığını gösteriyor. Reuters’ın bildirdiğine göre uzmanlar hava kazalarının çoğunlukla her zaman bir dizi faktörün bir araya gelmesinden kaynaklandığını belirtiyor.