Avrupalı uçak üreticisi Airbus’ın, 2025’in ilk iki ayında uçak teslimatlarında yüzde18’lik düşüş yaşandığını bildirdi.
Şirket, Ocak ve Şubat aylarında 65 uçak teslim etti ve bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre %18’lik bir düşüşü işaret ediyor.
Şirket daha önce ilk çeyrekte teslimatların daha zayıf olabileceğinin sinyalini vermişti. Bunun nedeni, CFM’den gelen motor tedarikinin, Airbus’un yıllık hedefini yakalamasına yardımcı olmak için geçen yılın son çeyreğine kaydırılmış olmasıydı.
Sadece Şubat ayında Airbus 40 jet teslim etmeyi başardı. Buna ek olarak, Airbus Şubat ayında 14 yeni sipariş aldığını açıkladı.
Bu, yılın toplam sipariş sayısını 69’a çıkardı. Ancak iptaller hesaba katıldığında, ilk iki ayın net sipariş sayısı 65 olarak gerçekleşti. Bu rakam, geçen yılın aynı döneminde 33 olan net sipariş sayısına göre artış gösterdi.