Cumhuriyet’in 100. yılında 1.000 kız öğrenciye Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle üniversite bursu vererek eğitimlerine destek olma kararı alan Pegasus Hava Yolları, “Pegasus Her Adım Geleceğe Burs Fonu” projesini resmi olarak başlattı.
Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk ve Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, Pegasus’un Cumhuriyet’in 100. yılında 1.000 kız öğrenci için hayata geçirdiği “Pegasus Her Adım Geleceğe Burs Fonu” projesinin imza töreni için bir araya geldi.
İmza töreninde konuşma yapan Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, “Pegasus Hava Yolları olarak, toplumsal cinsiyet dengesine olan inançlarıyla birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. , Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle, Türk Eğitim Vakfı iş birliğiyle üniversiteli 1.000 kız öğrencinin eğitimine destek olarak bu çalışmalarına bir yenisini eklediklerini bildiren Öztürk, “Genç kızlarımızın Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacaklarını bilerek verdiğimiz ve bizim için anlamı çok büyük olan bu destekle, TEV tarihinde tek seferde en çok sayıda bursiyere destek olan kurum olmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz.” dedi.
Nitelikli eğitiminde fırsat eşitliğinin önemine dikkat çeken Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Banu Taşkın ise “Her bireyin temel hakkı olan nitelikli eğitimin, cinsiyet gözetmeksizin herkes tarafından erişilebilir hale getirilmesi büyük önem arz ediyor. Türk Eğitim Vakfı olarak 56 yıldır yürüttüğümüz faaliyetlerle gençlerimizin eğitimde fırsat eşitliğinden faydalanabilmeleri için gayret gösteriyor, eğitim yolcuklarında öğrencilerimizin destekçisi oluyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin aydınlık yüzü olacak 1.000 üniversiteli kız öğrenciye verdikleri bu destek için Pegasus Hava Yolları’na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.
“Pegasus Her Adım Geleceğe Burs Fonu” kapsamında verilen bursların yanı sıra bursiyerlere; Pegasus yöneticilerinden mentörlük desteği, şirket içerisinde staj imkânı, Pegasus liderlerinden havacılık sektöründeki farklı iş alanlarının tanıtımı ve havacılıkta kadın çatısıyla yapılan online/offline oturumlara ve seminerlere katılım gibi ek imkanlar da tanınıyor.